Wat kost een airco laten plaatsen

Wat kost het om een airconditioner te laten installeren?

Het installeren van een airconditioner in je huis kan een verstandige investering zijn, vooral als je op zoek bent naar meer comfort tijdens warme zomers. De kosten van de installatie kunnen echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type systeem dat je kiest en de complexiteit van de installatie. In deze blogpost zullen we de kosten van het installeren van zowel single split als multisplit airconditioners verkennen, zodat je een beter beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Single Split Airconditioner

Een single split airconditioner is een systeem dat één binnenunit en één buitenunit bevat. Dit is een populaire keuze voor individuele kamers of kleinere ruimtes. De kosten voor de installatie van een single split airconditioner kunnen variëren, maar beginnen meestal vanaf ongeveer €2.000, voor zowel het systeem zelf als de installatiekosten.

Het exacte prijskaartje kan echter variëren op basis van verschillende factoren, zoals de locatie van de binnen- en buitenunit, de complexiteit van de installatie en het merk en de efficiëntie van het systeem. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere installateurs om een beter beeld te krijgen van de kosten die specifiek zijn voor jouw situatie.

Multisplit airconditioner

Een multisplit airconditioner is een systeem dat meerdere binnenunits kan aansluiten op één buitenunit. Dit is een ideale keuze voor huizen met meerdere kamers die gekoeld moeten worden. De kosten voor de installatie van een multisplit airconditioner zijn doorgaans hoger dan die van een single split systeem, vanwege de complexere installatie.

De kosten voor een multisplit airconditioner beginnen meestal vanaf ongeveer €4.000 en kunnen aanzienlijk hoger zijn, afhankelijk van het aantal binnenunits dat je nodig hebt en de complexiteit van de installatie. Het is belangrijk om rekening te houden met de extra kosten voor elke extra binnenunit die je wilt toevoegen aan het systeem.

Andere overwegingen

Naast de kosten van het systeem en de installatie, is het ook belangrijk om rekening te houden met operationele kosten, zoals energieverbruik en onderhoud. Het kiezen van een energiezuinig systeem kan op lange termijn kosten besparen. Hierover meer in deze blog over de terugverdientijd van een airconditioner.

Bovendien is het raadzaam om samen te werken met een ervaren en gekwalificeerde installateur om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd. Een professionele installatie kan niet alleen de levensduur van je airconditioner verlengen, maar ook zorgen voor een efficiënte werking en een optimaal comfort in je huis. 

In conclusie kunnen de kosten voor het installeren van een airconditioner variëren, maar ze zijn afhankelijk van het type systeem dat je kiest, de complexiteit van de installatie en andere factoren. Het is belangrijk om offertes te vergelijken en goed onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt. Een

BRISK Climate heeft voor elk type ruimte een geschikte airco.
Brisk Climate
Polanerbaan 13J
3447 GN Woerden
Copyright Brisk Climate - Alle rechten voorbehouden